Dec 19, 2007

Recepten: Guacamole (Mexicaans recept)

Guacamole 4 pers.
1 tomaat
2 groene chilipepers
1 kleine uien
3 advocado's
1 teen look
sap van 1/2 limoen
2 eetl. olijfolie
2 eetl. gehakte koriander
zout en versgemalen zwarte peper

Het recept

1. Pel de uien en hak ze fijn. Verhit de olijfolie in een steelpannetje en fruit er de uisnippers in tot ze glazig zijn. Laat de tomaten schrikken in heet water en haal het vel eraf. Snijd ze in vieren, verwijder de zaden en hak ze dan fijn.
2. Was de pepers, snijd ze in de lengte open en verwijder zaadlijsten en zaden. Spoel de pepers eventueel even onder koud water om de smaak milder te maken en hak ze fijn.
3. Snijd de advocado's in de lengte doormidden en verwijder de pitten. Haal het vruchtvlees uit de schil en snijd het in kleine blokjes. Voeg er het citroensap aan toe en pureer dit met de mixer.
4. Meng de advocadopuree met de tomaten, de uien, de pepers en de koriander. Breng op smaak met peper en zout. Deze dipsaus is uitstekend geschikt voor bij aardappelchips of tortillachips, maar kan ook bij slaatjes opgediend worden.

Nog meer sjmikkelbare recepten bij onze vrienden van Koken met Jezus.

Mexicaanse gerechten van Ert en Bernie

Zin in meer? Probeer ook de ander Mexicaanse recepten van Ert & Bernie.

No comments: