Ingrediënten (6 pers. voor 1,5 l saus)
60 g. fijne pepertjes (groene en rode) met zaadjes erbij
1/2 theelepel korianderzaadjes
olie
60 g. amandelen
60 g. rozijnen
1/2 ui
2 knoflookteentje
2 sneetjes oud brood
3 verse tomaten, ontveld en ontpit
60 g. Mexicaanse chocolade
10 zwarte peperkorrels
2 kruidnagels
1 stukje pijpkaneel
1 l. bouillon
1 theel. zout
50 g. suiker
Het Recept
Hak de pepertjes in fijne stukjes, bak ze op en doe ze in een vijzel samen met de korianderzaadjes en de gebakken knoflook en gebakken rozijnen. Bak de ui en voeg deze bij de tomaten. Smelt de chocolade. Doe vervolgens alles in één kom. Bak het broon mooi bruin en scheur in stukken.
Zet het mengsel op het vuur en giet er de helft van het bouillonvocht bij. Mix met een blender het geheel tot het een gladde puree wordt, voeg ev. wat meer vocht toe als het moeilijk wordt voor de mixer. Draai het vuur laag en laat gedurende 20 minuten pruttelen.
Terwijl uw brouwsels pruttelen, vindt u een bijhorend dessert op Koken met Jezus.

Zin in meer Mexicaanse sjmikkelhapjes? Probeer ook de ander Mexicaanse recepten van Ert & Bernie.
No comments:
Post a Comment