
Ingrediënten:
· Groene chili’s: 20 gram (een tiental)
· Look: 1 teentje
· Koriander: 1 handje
· Groene kerstomaten: 10
Het recept
Doe een 20 gram groene chili’s in de blender. De bedoeling is dat de saus superpikant is. Pepers in België zijn niet altijd even sterk. Proef daarom eens voor je de salsa verde serveert. Voeg desnoods wat pikante saus toe.
Voeg ook het teentje look toe en de koriander. De koriander maakt dat de salsa verde een hele frisse smaak heeft.
Voeg tenslotte ook de tomaatjes toe, nadat de pitten en de schil zijn verwijdert. Groene kerstomaten zijn niet altijd even gemakkelijk vindbaar. Je kan ze vervangen door rode, al maakt dat de salsa misschien iets minder ‘verde’.
Blend alles goed. Je hebt dan een kommetje pikante saus.
Salsa verde wordt in Mexico bij eender welk gerecht gegeten, een beetje zoals mayonaise bij ons. In onze rubriek recepten vind je ongetwijfeld een bijpassend Mexicaans gerecht.
Nog honger? Op de buur-blog Koken met Jezus kom je zeker aan je trekken.

Nog Mexicaanse kooktips? Probeer ook de ander Mexicaanse recepten van Ert & Bernie.
No comments:
Post a Comment